Tuesday, December 7, 2010

Kami Dah Tempah Baju Nikah

Salam~

firstly cikayue nak ucapkan selamat menyambut awal Muharam kepada semua Muslim
cikayue xsempat nak baca doa akhir tahun pun
xtutup tahun terus baca doa awal tahun
tu pun ikut dalam TV..**asalkan boleh je kan! grrr**

hurm, sempena awal Muharam neh cikayue and incik saya dapat cuti..
so, we decide nak tempah baju nikah

mula-mula nak tempah kat tailor yang sama ngan cousin AH tempah baju nikah
dah cari dah umah tailor tuh..memang tau pun tailor tu chinese tapi x terfikir lak ade DOG kan
bila fikir-fikir balik was-was je nak tempah kat situ
even the outcome bagus tapi kita ade juga KEKANGAN yang membataskan nak tempah kat umah tailor tuh!

so, kami pun g kedai sulam kawan AH kat bandar hilir
banyak kedai tutup
al-maklumlah cuti umum..
tapi kawan si AH neh tersangat la rajin
buka juga kedai tyme cuti

rileks kat kedai tuh sambil tanye and belajar sikit-sikit ilmu berbisnes dengan beliau
kagum betul dengar cerita dia tuh sampaikan cikayue xsabar-sabar nak jadi anak didik dia
cuma modal je xde sekarang neh
so, cikayue kena la sabar menunggu kan
insyaAllah ada rezeki cikayue buka bisnes juga
tamau keje makan gaji coz impian cikayue nak jadi businesswoman
so, cikayue akan cuba sedaya upaya merealisasikan impian tuh!
just sekarang neh bisnes biasa-biasa je
untung pun sikit-sikit
alhamdulilah
permulaan yang baik juga
thanks to AH's friends
thanks sifu *haruslah dapat gelaran sifu coz nanti nak belajar ngan beliau kan..hehe*

then, next station
meneruskan perjalanan mencari tailor yang terbaik untuk BAJU NIKAH kami
so, contact sana contact sini
finally kami jumpa juga tailor yang dicari

ORIS DESIGN
aka
butik pengantin di Bazaar Melaka Sentral
kalau sape-sape nak tempah baju pun boleh, pergi je kat Mydin 24jam Melaka Sentral
butik nie satu blok ngan Mydin tuh

kalau x tau tempat tengok MAP neh



lepas ukur badan dapat la resit



cikayue pilih gabungan design Kebaya + Kurung Moden
hitam + silver
menanti baju disiapkan dengan sabar



Mr amdanhusin
standard lah orang nak nikah mestilah pakai Baju Melayu kan
so lepas discuss
one dress Baju Melayu bersulam Hitam-Silver

*nak bodek*
incik tailor tolong buat baju kami baik-baik ye
nanti boleh promotekan kamu lagi
TQ
=)






4 comments:

kema said...

sgt excited nk tgk outcome dia cne.....wiwiwiwi~

... said...

hehe....tau xpe... "berdebar-debar" tau! hak3

εїз Cik Fasya εїз said...

aizu pn suh tempah..tp mama aku ckp,sewa je..aku dalam dilema..haha

... said...

hurm...baju nikah better tempah la pacha...kalau sewa nanti org lain sewa lak...xmo la..hehe