Tuesday, November 9, 2010

25 Random Things, Facts, Habits or Goal About Me!

cik kema dah tag cikayue sempena entri ke-100 cik miszteen, (apesal la banyak sangat ko suruh wat asz oii.....wat 4 ke 5 ke ok la...) terseksa jiwa raga aku nak fikir neh....huk3....apepun meh la ramai2 tengok hasil perahan otak cik ayue ye....kalau nak gelak ke ape ke jgn bagi nampak GG kalau x....hehe (xtau nak watpe)





ok here we go!




1. anak ke-2 dari 7 pakcik BASRI DOLLAH and makcik MAZENAH LAJIN



2. dapat tengok dunia nie sejak 22/4/88 (mau hadiah manyak2 yeay!) fuh dah dewasa dah rupanye saya kan....tapi muda dari "dia" ;p



3. tersangat suka nak bersukan...esp futsal and badminton (bila la dpt bersukan lagi) pstt3: kema takut bola thats why ko xsuka kan...teringat tyme futsal match kat dataran canseleri..lawak3!



4. sangat suka pada kanak2...geram je kalau boleh nak gigit2 nak tarik2 pipi lagi2 kalau budak tu tomei macam anak buah mr fiance - nisa...memang stiap kali jumpe kena la dia ngan cikayue...and kami ada habit yang sama tau...kunyah ais! oh tidakkk...tapi cikayue dh kurang makan ais skrg neh mau jaga kesihatan (poyo kan)...dia je pantang nampak ais mesti sampai melalak mintak ais...hihihihi....


5. kalau u ol nak tau cikayue pernah tido berjalan! oh TIDAK! sampai skarang cikayue xtau knp sampai boleh tido berjalan tuh...2 kali cikayue tido berjalan tapi cikayue xsedar...dah bangun pagi esoknya baru tau (kwn2 bgtau ayu tido berjalan) nasib baik ada org yg belum tido, kalau x, xtau la cikayue ade kat mana sekarang neh...thanks so much to all yg care about me...luv u so much la!


6. berat cikayue sekarang 45kg...HAPPY? hurm xtau la nak kate happy ke x tapi mmg dari lepas habis study kat matrik xpernah2 turun berat neh...50-55kg jeks...supposely im happy, tapi sume yang jumpe cikayue suruh naikkan badan...kering la ape la...tapi cikayue rasa biase je..xdela kering pown! selera makan pun dah ok...hurm tapi xpela yang penting sihat...kan3~


7. cik kema kate dia sangat suka pada cool blog...(alaa skarang dah femes, xkan korang xtau kot ape benda cool blog tuh)SEDAPPPP...feveret kema volcano milk tea with pearl....stakat nie cikayue dh try coklat, bandung, tea..all ada pearl..memang SEDAPP...xterkata...kalau cikayue suka all products of dis cool blog lah....kan kema kan....;))


8. cikayue suka makan kueh tiaw kung fu...WACHAA! hehe..bila makan terasa nak berkungfu...(tipu je lebih ;p) makan sekali nak berkali-kali tau! slrrppppp


10. suka present from mr fiance! grey colour cardigan...ngehehe...nak cakap beli khas utuk cik ayue malu...amek jela kat kedai, beli n bagi saya...bertambah koleksi cardigan cikayue! shuke3~;)) thanks dear...i really appreciate every single thing which come from you!

11. engaged to mr amdanhusin and going to be mrs amdanhusin...very soon...(tatau la dh ready ke blom nak jadi bini orang..berserah jela...bak kata orang niat yang baik x elok dilambat2kan lagipun mr fiance dh "lanjut usia"..hehe..jangan marah ye, apepun you are d only 1 in my HEART~)


12. bila la boleh amek lesen neh! nak suruh kema payung boley x??


13. suka makan roti bakar kat kedai depan ofis neh...HARI2 makan pun xmuak wooo


14. banyak nye kena taip neh....bila la nak habis neh!


15. teringin sangat nak rambut cantik menawan....bila la blh dapat ea.... tsk3 T_T

16. berazam nak jadi businesswomen! business okay bukan MLM or else...i xlayan sume skim cepat kaya ke hape ke...kalau nak senang kena berusaha, bukan join benda yang bukan2, melabur ke hape ke..at last diri sendiri yang melopong tengok duit kena kebas...


17. mau makan PIZZA...mr fiance...jom la, i blanje u bayar...;p


18. HP cikayue paling cikai antara geng bas sekolah yang dulu...skrin black & white je okay! price pun RM90++ jek....jatuh banyak kali pun xpe...sampai kadang2 sajeee je jatuhkan fon tuh...siap ada touchlight lagiii...hehhehe....


19. suka dicintai dan mencintai.. (tiba2 jeks..haha)


20. waaahhh!!! dah 20 ker....tak sabau nak habis kan lagi 5....ok 5 more to go...


21. xsabar nak dapat job tetap...cikayue bukan penganggur akay...mcm mane nak menganggur, duk umah seminggu pun xtahan baik g cari keje..at least masyukk gak sket2....btol x....(kema, jangan marah arrr...xde niat nak kenekan ko....ngehehe) just inform who i am...;p


22. ape lagi aku nak tulis neh kema oiiii...


23. jap3....


24. mcm ade je kan....


25. aku dah lame x cubit mencubit neh...siap ko kema kalau jumpe nanti...ngahahaha....


PERGHHH!!! lega...dah habis akhirnya....cikayue nak dera orang lain lak la..tapi tajuk entry lain...get ready la sape2 yang kena ye...
PAPAI!

2 comments:

kema said...

weii ko kopipes ayt ak no 20....haha~xbek cubit ak...

... said...

hehe...aku dh xtau nak tulis ape daaa......tu yg main copy paste tuh...hihiihiihiiiiii