Monday, August 1, 2011

I love HIM and only HIM

salam RAMADHAN semua!!!

dah lama x update
nak kate malas xdela malas sangat
tapi tiap kali nak update mesti ada yang menghalang
bos bagi keje la (al-maklumlah minta ihsan PC ofis nak update selalu)
mood nak update xde la
sickness la
n mcm2 halangan n dugaan yang datang

banyak benda nak stori so ayue stori cepat2 k.. :)

kuih raya:-
dulu ayue ada promote nak jual kuih raya kan kat entry neh..sape2 yang berminat nak order boleh la order coz ayue just buat bila ade order saja..tapi kalau nak pos jauh2 takut sikit la, kalau2 pecah kan kuih2 tu..dah xbest..

cinta hati:-
raya ke-4 nanti (lagi 2hari) genaplah 5bulan kehidupan kami sebagai suami isteri..perasaansemakin hari semakin sayang kami menjadi lebih memahami, lebih berkasih-sayang lagi2 nak menyambut kelahiran permata hati pertama xlama lagi ^^,

korang nak tau x, ayue banyak sangat kelemahan tau!
tak boleh kena marah (nanti nangis!)
tak boleh jauh jauh ngan insan tersayang especially en suami (nangis jugak!!)
tak boleh kena tinggal lama lama (max 2hari kompom nagis!!!)
tak boleh sedih sedih (nangisss jerrr!!!)
dan banyakkk lagi
sangat hati tisu kan
orang cakap xbaik untuk ibu mengandung nanti anak terikut ikut
tapi nak buat macam mana kalau dah hati tisu macam neh
dah cuba nak prevent tapi still tak boleh! T_T
ade tak tips nak prevent hati tisu macam ayue neh?

bercerita tentang cinta hati, 27-30hb aritu cinta hati join a social tour ke Pulau Riau Indonesia..kalau ikutkan xdela jauh sangat pun pulau tu..dekat je, dalam sejam dah sampai kalau naik feri dari johor.. Social Tour neh anjuran kelab belia kampung kami BEDUMA, 1st trip just untuk lelaki..2nd trip just untuk wanita, sangat xbest bagi sayer coz terpaksa pergi berasingan ngan en suami..kan senang pergi sekali, boleh hanermoon sambil beramal..hihihi

ikutkan en suai xnak pergi coz tau perangai sayer yang hati tisu neh..tapi kalau xpergi rugi..bila fikir fikir balik dengan rela hati+eksyen merelakan pemergian en suami..sampai hari nak berangkat je, kemas kemaskan all the stuffs, masukkan dalam beg bagai..then bila dah habis kemas terus nangis nagis duk dalam bilik..xtau la kenapa kan..maybe 1st time berpisah jauh jauh.. (malu pulak bila teringat.tapi sweet =)) nasib baik en suami memahami, thanks dear!



hidup terasa tak lagi terasa sunyi bila ada kamu disisi
saat perpisahan sementara kita baru ku sedar betapa manisnya cinta dan betapa pahitnya rindu..


6 comments:

adnil linda said...

alalalala....
manjenye mama ayue nie...
yela...
msti la maken hr mken sayang kn...

ayuebasri said...

hehe...wajib tue! nanti cik linda pun same la dapat merasa.. :)

kema said...

walaweh...
sweet jer...hihi~
nti trip utk gurl2 ble ayu?

εїз Cik Fasya εїз said...

alahaiiiiii.jgn nanges2 mama ayue!manjenye..

ayuebasri said...

kema: hehe..gurl2 tue kite2 ke kema..ade plan ke nak g mane2..kite bercuti ramai2 nak.. :p

ayuebasri said...

fasya: manje kan.. pang! huhu