Thursday, November 10, 2011

Lupakan Segala Kesedihan, Mulakan Hidup Dengan Azam Baru

assalamualaikum




lama betul tak update blog. lebih 2 bulan xdapat update. tak tau la adee x yang tertanya-tanya kenapa lama sangat ayue x update blog neh kan. sampai dah bersawang bagai. actually dalam tempoh 2 bulan lebih nie macam-macam perkara berlaku. dari raya puasa sampailah raya haji.




raya puasa aka raya aidilfitri tahun nie merupakan raya yang paling menyedihkan dalam hidup. kegembiraan raya aidilfitri hanyalah bertahan untuk 1 hari saja sebab segala yang tidak terduga berlaku. inilah dinamakan ketentuan Allah. raya aidilfitri tahun nie sangat happy coz untuk pertama kalinya dapat beraya bersama suami. juga sangat sangat gembira dapat beraya bersama anak tercinta. namun kegembiraan tersebut hanya sementara, anak tercinta pergi meninggalkan kami selepas 4 jam dilahirkan. namun semua yang berlaku tidak terduga dan tidak terjangkau oleh akal fikiran kami. kelahiran yang sangat sangat pramatang tidak memungkinkan bayi kami untuk meneruskan kehidupan di atas muka bumi Allah ini. semoga dia berada dibawah lindungan Allah S.W.T amin.




selepas tempoh berpantang selesai, ayue mendapat tawaran untuk menyertai kursus keusahawanan. ini bermakna impian ayue selama ini akan tercapai tidak lama lagi. to all my colleagues, doakan kejayaan ayue!




and now i will proceed my life as usual. my son, Muhammad Abdullah Bin Amdan akan sentiasa didalam ingatan. tanggungajawab kami padanya still ada, coz he is the only child that we have for now till i done my enterpreneur course for 6 months.


8 comments:

adnil linda said...

good luck....

xpe...rezeki nanti ad...insyaAllah

YAYA AZURA said...

tabah sentiasa..
tuhan sentiasa bersama dgn kita..

dwaty said...

hidup mesti diteruskan...
semoga ayu tabah dan sabar...
pasti ada yang terbaik menanti ayu dan suami...

KSWSK said...

moga terus tabah yer..

Mawar berduri said...

di tangan hanya mmpu merancang
tapi x mmpu menetap kn apa yg telah dirancangNya .. doa ku moga hati mu terus di atas ujianNya ..

Darmanto said...

saya doakan semoga kesedihan akan digantikan dengan kesenangan...sukses to you!

izzana said...

takpe ayu , anak tu tunggu ayu dsana. =')

Sofia Karim said...

lupekan segala kesedihan ye, sama la.. saya pun.. selamat menghadiri kursus....