Tuesday, August 24, 2010

semangat dari ayah

Last Saturday cik ayue balik kg coz rindu nk berpuasa ngan famili cik ayue…tapi x smua ade… my elder sis (ana) n younger bro (shukri) x balik coz my sis still kerja sambil belajar , my bro pulak cont study kat IKBN Temerloh…

Lepas balik dari terawih cik ayue pun borak2 ngan ayah…

cik ayue: ayah, ayu nak sangat wat bisnes…tp modal xdela…

dad: bagusla, plan slow2…ayah ade lesen kedai runcit…

cik ayue: aik bile mase ayah ade lessen kedai runcit…nape ayah x buka kedai runcit je??

Dad: mase bawa lori dulu, ayah selit skali barangan runcit…mane tau berguna…

Cik ayue: wah bestnye…jom r buka kedai lessen ayah hidup lagi kan…(time neh cik ayue dh happy bkn kepalang lg…semangat mau buka bisnes smakin berkobar2)

Dad: hidup lg la…rugi kalau x hidup…lesen kalau dah lame blh buat loan kat bank tapi ayah kene tukar alamat rumah baru ni la…

Cik ayue: ayah tukar la…bg ayu meniaga buat loan skali…hehehe…**bodek 2…

Ayah: nanti try la…

Wah epinye cik ayue x terkata…impian untuk wat bisnes makin hampr even buka kedai runcit pn xpe…cik ayue nak blaja dari bawah selok belok berbisnes…semoga cik ayue berjaya menggapai impian…AMIN~


glitter-graphics.com

2 comments:

adnil linda said...

yeah...good luck cikAyue....

ayue mazayu said...

thanks cik linda...
^__^