Wednesday, November 24, 2010

CABARAN PERCINTAAN




semua orang ingin dicintai & mencintai (semua ke???xsemua kottt)
tapi x semua orang suka lihat insan lain hidup lebih bahagia dari dirinya(memang punn)
kalau boleh dialah yang the most perfect person in the world
kenapa perlu ada insan yang bersifat macam nie
kalau pun xsuka melihat kebahagiaan orang lain janganlah berusaha untuk merosakkan hubungan mereka yang sudah tersedia terjalin dan tersurat dengan jelas akan mengakhiri zaman bujang mereka




entry kali nie xde kaitan dengan sape2 just nak ingatkan orang yang tertentu or korang la orang yang sy maksudkan
tanye diri sendiri adakah anda yang dimaksudkan

katun nie senyum pun comel...ko xterpikat lak ngan katun neh kan...


dah tau someone tu si A dah berpunya, tapi si B nie buat2 cerita dengan si C yang si A ni suka kat dia...memang la si A murah dengan senyuman, x kira jumpe sape2 sume dia senyum...kenal ke x ke senyummm je dia tau...kan senyum tu amalan mulia, sedekah n awet muda...(ceh ade kaitan ke dgn entry aku neh! abaikan)



cantik leh lawan Lisa Surihani & Siti Nurhaliza ke???

continue..kwn2!!! kalau la si B tu cun melecun macam Siti Nurhaliza ke Lisa Surihani ke xdelah rase pelik even si A neh ade hati walau sikit kat dia....tapiii si B neh make a story n memburuk-burukkan si A neh dengan kawan dia yang si A neh asyik senyum je kat dia n si A neh ade hati kat dia..n bla..bla..bla..ape ntah lagi si B nie buruk-burukkan si A nie..tapi korang xpelik ke, kalau jumpe si A nie, si B yang lebih-lebih...pandang2 and harapkan si A senyum kat dia...then bila dah si A senyum just untuk bertegur sapa cara baik, si B nie pulak cakap la kat kawan dia "tengokk dia senyum kat aku, kan aku dah cakap dia suka aku"...


alamakkk ai..kalau aku ade depan budak nie dah lame kene penangan ngan aku...
nasib baik xde depan mata..
kalau x free jela kan...

apela pandangan korang dengan insan yang bersifat sebegini rupa even dia tau si A nie dah pun berpunya...x ke saje nak merosakkan hubungan orang...
thats why la ini salah satu dugaan bagi orang yang bercinta or bertunang mcm saya neh...
dugaan boleh datang dlm bermacam-macam keadaan..
benda yang kita nampak secara jelas depan mata ia berlaku, perasaan / halusinasi/ bisikan syaitan, and macam-macam lagi...


nasihat cikayue kepada anda semua especially geng bas UMT terchenta...
tabahkan diri anda mengahadapi liku-liku kehidupan yang mencabar akan datang okay...
apepun dugaan dan cabaran / masalah yang datang atasi dengan cara paling berhemah...
duduk berbincang bersama si dia, itu jalan yang terbaik..
abaikan hasutan lain xkira manusia/ jin or syaitan...
semoga kamu semua selamat menempuh bahtera perkahwinan kelak..


love u all my dear friends!

4 comments:

εїз Cik Fasya εїз said...

alololo..insyaAllah..kita doakan yg terbaek ok..tu yg malas nk kapel lame2 kn..nk kawennnnnnn!
eh.tergatai pule..maafkan beta ya..hehe

love u too...eh2,next month aku g KL..jom lepak weekend..

... said...

ahaa....fasya mmg gatai dr dulu...;p
next month....date bila? nnti confirmkan tarikh k...

kema said...

haaa~dugaan mcm2 n makin mjadi2...tapi cite y ko citerkan neh betol2 blaku ke?
kne byk bsabar kalo dugaan n masalah dtg....alam berumahtangga pun kne byk bsabar....10thn pertama yg plg mencabar

... said...

hehe...apepun sabar je kan...;P
perangai org bukan kita blh jangka...