Wednesday, March 23, 2011

Untung Dapat Menantu Macam Ayue.. :D

salam




hai semua...dah lama rasenye x update blog kan....al-maklumlah dah jadi isteri orang nie rase macam xde mase je nak update...apepun i'll try my best to update this blog just to inform apa yang patut..



ramai yang tanya macam mana kehidupan selepas bergelar isteri...secara jujurnya sangat kekok bila baru bergelar seorang isteri...biasalah dulu semua benda kita buat sendiri..makan, minum, kemas rumah..semua kita buat tanpa paksaan, xde orang marah nak buat ke xnak ke..suka hati je nak bangun pukul brape...tapi bila dah bergelar isteri orang nie xleh la nak buat macam tu lagi...kena rajin kemas rumah, masak, basuh baju, dan macam2 lagi..tapi, disebabkan ayue nie bekerja..so, yang masak hari-hari adalah my parents in law..mereka nie sangat sporting, penyayang and anggap ayue mcm anak mereka sendiri...loves them so much!



apepun kalau kita dah dapat mertua yang sangat baik & sporting macam ayue nie janganlah ambil kesempatan...xnak masak, xnak kemas rumah, bangun pun lambat, asyik "membuta" je...xboleh la macam tue...kita tolong ugalah mana yang sempat..macam yang slalu ayue buat, setiap pagi bangun awal, kemas rumah, basuh pinggan mangkuk, sediakan sarapan then baru siap g keje...balik keje petang buatlah minum petang sket..kalau malas belilah kat kedai..goreng pisang ke hape ke...time cuti kalau x balik kampung tolong lah masak untuk lunch...kan besttt macam tue..xdelah mertua gerammm je ngan menantu yang xbrape sempat nak buat keje rumah nie..al-maklumlah..orang bekerja..hehheeeee....



buat keje siket2 pun mak mertua dah cakap rajin..padahal kita nie mmg xsuka tengok rumah semak....ade sampah sket sapu, lantai kotor sket mop, kalau ade je yg xkena kat mata nie mesti nak bersihkan cepat2 kalau x boleh migrain ayue nie..hahaha...*poyo jap* famili ayue tau lah perangai ayue macam mana...kalau baru balik keje pun, tengok umah bersepah xsempat nak tukar baju dah amek penyapu dan kemas segalanya..dah puas hati barulah buat keje lain...



tak tau pulak dah kawin duk umah mertua pun perangai still macam dulu...tak ke untung mertua dapat menantu yang "rajin" macam ayue nie..kuang3!



apepun ayue berharap perkahwinan nie kekal selamanya hingga ke syurga..
AMIN..

kepada bakal-bakal pengantin: good luck! ^.^

6 comments:

kema said...

bestnye dpt menantu mcm ayu neh..hehehehe~...bgus lah cmtuh ayue..good3...mak mentua syg smpai bila2 lah neh,menantu feveret =)

ayuebasri said...

hahaha..statement xleh blah kan...;p

adnil linda said...

Wah..x nmpk ayue cmtu pn kt umh oren..hehehe

εїз Cik Fasya εїз said...

linda: hahahaha..statementttt..

aku takut gak la nk duk ngn mentua..tp ri tu duk ngn dowg,wat masa ni ok lg..tp da kena test suh masak.gelabah jap..hehe..

ayuebasri said...

linda: hehehe..terpaksa lah dah duk ngan mertua..;p

kena biasakan diri ler dah kawin nie...

ayuebasri said...

cf: tau xpe..;p